ALÜMİNYUM KONSTRÜKSİYON
- Anasayfa
- Alüminyum Konstrüksiyon
Açılı Trapez-Sandviç Çatı Sistemleri
Parçalı Alüminyum Sandviç Çatı Sistemleri
Tam Boy Alüminyum Trapez-Sandviç Çatı Sistemleri
Trapez-Sandviç Çatı Sistemleri
Kiremit Çatı Sistemleri
Düz Çatı Sistemleri
Doğu-Batı Düz Çatı Sistemleri
Kenet Çatı Sistemleri
Alüminyum Konstrüksiyon Güneş Paneli Sistemleri
Son teknoloji yapı malzemelerinden biri olan alüminyum konstrüksiyon, çelikten sonra yapı sektöründe en çok tercih edilen metal üründür. Alüminyum konstrüksiyonların en büyük avantajlarından biri nüfus artışının beraberinde getirdiği hızlı üretim ihtiyacına cevap vermesidir. Son derece hafif bir yapıya sahip olan alüminyum konstrüksiyonlar çatı, cephe ve duvar gibi pek çok alanda kullanılmaktadır.
Alüminyum konstrüksiyon enerji ihtiyacının giderek arttığı modern çağda alternatif çözümler üretilmesine olanak tanımaktadır. Rüzgar tribünleri ve güneş enerjisinden sonra fotovoltaik güneş enerjisi santralleri enerji üretiminin yeni yolu olarak sizlere sunulmaktadır. Ancak bütün alüminyum konstrüksiyonlar fotovaoltaik güneş enerjisi santrallerinde kullanıma uygun olmadığından alüminyum konstrüksiyon malzemenizi seçmeden önce uzman kişilerden yardım almanız faydalı olacaktır.
Fotovoltaik güneş santralleri, güneş enerjisinden elektrik üretiminin son teknolojik çözümü olarak sunulmaktadır. Bu sistemlerin kurulumu yapılırken statik özellikleri göz önüne alınarak farklı zeminlere oturmalıdır. Uzun ömürlü bir güneş enerjisi santrali için zemin büyük öneme sahiptir. Fotovoltaik santraller konstrüksiyon yapısına göre yere montaj ve çatı montajı olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır.
Beton temelli konstrüksiyon yapıları için alüminyum konstrüksiyon kullanımı için yapılması gereken statik hesapların;
- TS 498 YAPI ELEMANLARININ BOYUTLANDIRILMASINDA ALINACAK YÜKLERİN HESAP DEĞERLERİ
- TS 500 BETONARME YAPILARIN TASARIM VE YAPIM KURALLARI
standartlarına uyulması gerekmektedir. Zemine montaj veya çatı montajı uygulamalarından hangisini tercih edecek olursanız olun fotovolatik güneş enerjisi santrali statik hesaplarınızın bu standartlara uygun olduğundan emin olmalısınız.
Alüminyum montaj şekli ve kullanılacak malzemelerin özellikleri güneş enerjisi santralinin nereye kurulacağına göre değişkenlik göstermektedir. Açık arazi alanında güneş panel sistemlerinin yere montaj yapılmasını tercih ediyorsanız alüminyum ve galvaniz kullanılması uygun olacaktır. Düz çatı üzerindeki güneş paneli sistemleri için ise hazır alüminyum konstrüksiyon kullanılması uygundur. Kiremit çatılara monte edilecek tamamı alüminyumdan oluşan güneş enerjisi santralleridir.
Güneş Paneli Alüminyum Konstrüksiyonları
Alternatif enerji kaynağı olarak kullanılan güneş paneli sistemleri kullanımı giderek artamaya devam etmektedir. Elektrik enerjisi üretimi veya elektrik enerjisi maliyetinin düşürülmesi gibi amaçlarla kullanılan güneş enerjisi sistemlerinin en önemli özelliklerinden biri çevre dostu olmasıdır.
Alüminyum konstrüksiyon güneş paneli sistemlerinin en önemli bağlantı elemanlarından biridir. Çünkü bütün alüminyum konstrüksiyonlar, güneş paneli sistemlerinin tamamında kullanıma uygun değildir. Alüminyum konstrüksiyonların kurulumu yapılmadan önce çevresel koşulların değerlendirilmesi gerekmektedir. Çevresel faktörler sistemin verimli olması açısından oldukça önemlidir.
Güneş paneli sistemlerinin taşıyıcı ögesi konumundaki alüminyum kurulumu rüzgar hızı, yağış durumları ve dışardan gelecek etkilerin oluşturulacağı ağırlığın statik hesapları yapılarak gerçekleştirilmelidir. Bununla birlikte kullanılacak panelin tipine göre meydana gelecek ağırlığın da hesaplanması gerekmektedir. Bu aşamadan sonra alüminyum montaj şekli belirlenmelidir.
Alüminyum güneş paneli sistemlerinin en önemli parçasıdır. Bu nedenle sistemin uzun ömürlü, verimli ve güvenli olması için kurulumun doğru yapılması gerekmektedir. Güneş paneli sistemlerinin 25 yıllık bir kullanım ömrü olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu süreçte dayanıklılığını koruyacak alüminyum konstrüksiyonlara ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca tüm sitemin taşıyıcı sistemi üzerine kurulduğunu düşündüğünüzde seçtiğiniz montaj şeklinde büyük önem taşımaktadır. Monta sırasında meydana gelecek en ufak bir sorun bile sistemi kullanılamaz hale getirebilir.
Alüminyum Konstrüksiyon Güneş Paneli Sistemleri
Güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren güneş paneli sistemleri üzerine gelen güneş ışığını emmesini sağlayan solar hücrelerden oluşur. Güneş enerjisi panelinin verimi bu hücrelerin güneş ışığını elektriğe dönüştürmesi ile doğru orantılıdır. Günümüz koşullarında güneş panelleri polikristal solar hücre yapısına sahip ve monokristal solar hücre yapısına sahip güneş panelleri olmak üzere iki şekilde üretilmektedir.
Güneş panellerinin üretiminde kullanılan paneller konveyör yardımı ile taşınarak çerçevelenir ve kullanıma hazır hale getirilir. Kalite sürekliği, üretim hızı ve üretim verimliliği kontrolü üretimin tüm aşamalarının dikkatle takip edilmesiyle sağlanır. Bu doğrultuda üretilen güneş panelleri doğru noktalara konumlandırıldığında her mevsim elektrik üretimini verimli bir şekilde gerçekleştirebilirler. Güneş ışığını uzun süreli ve verimli bir şekilde alan ülkemiz güneş paneli kullanımda oldukça avantajlı bir konumda olan ülkemizde gün geçtikçe güneş paneli kullanımı yaygınlaşmaya devam etmektedir.
Alüminyum Konstrüksiyon Fiyatları
Küresel ısınma ve ekolojik dengenin bozulması yenilenebilir enerji kaynakları kullanımını zorunlu hale getirdi. Bu nedenle elektrik enerjisi üretimine alternatif bir çözüm olan alüminyum monokristal ve polikrsital güneş paneli sistemlerinin kullanımı dünya genelinde giderek artmaktadır. Güneş paneli sistemleri doğa dostu olmasının yanı sıra ekonomik olmasından dolayı da daha çok tercih edilmektedir.
Fiyat aralığı seçtiğiniz malzemenin kalitesine bağlı olarak farklılık göstermektedir. Bu noktada dayanıklı malzemeleri tercih etmenizi öneririz. Fiyat aralığı daha yüksek görünse de uzun ömürlü ve dayanıklı güneş panelleri uzun vadede ekonomik avantaj sağlayacaktır. Hemen bizimle iletişime geçin.