Loading...
SMT Enerji

Güneş Paneli Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Güneş Paneli Nedir;

Güneş paneli solar sitem montaj ile alüminyum konstrüksiyon üzerine güneş paneli montaj işlemi gerçekleştirilir. Güneş paneli güneşten aldığı ısı ve ışıkları enerjiye dönüştürerek elektrikli malzemelerin çalışmasını sağlar.

Güneş Panelleri Nerelerde Kullanılır ?

Güneş panelleri yaşam alanları ev bahçe çiftlik gibi alanlar da enerji elde etmek için kullanılır. Ayrıca ticari alanlarda da kullanımı yapılmaktadır. Bu alanlar

  • Mevsimlik ürünlerin saklanması amacıyla kurulan soğuk sıcak hava depolarında
  • Ürün yetiştirmek de
  • Trafik Lambalarında
  • Endüstriyel alanlar da
  • Araziler GES kurarak gelir sağlamak amacıyla

Gibi daha birçok alan da güneş paneli sistemi kullanılmaktadır.

Güneş Paneli Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güneş paneli sistemi satın alırken dikkat nelere dikkat edilmeli, hangi yollar izlenmeli. Yaşam alanınıza veya ticari amaçla güneş paneli sistemi satın alıp kurmaya kara verdiniz. Fakat bu panel alırken hangi kriterlerinin nasıl olacağını hangi panelleri alacağınıza ve ne kadar enerji tüketimi yapacağınızı bilmelisiniz.

1.Güneş Panelinin Kalitesi

Güneş panelleri solar kurulum sistemi satın alacağınızda en önemli husus kalitesidir. Güneş panelinin kalitesini ürettiği enerjiyi kullanabilme süresi ve panelin yapında kullanılan malzemelerin uygunluğu belirler.

2.Enerji Verimliliği

Güneş panellerinin verimliliğini güneşten almış olduğun enerjiyi elektriğe çevirme oranı olarak düşünebiliriz. Güneş panelinin ne kadar enerji üreteceğini panelin verimliliği belli eder. Güneş panellerinin kaliteli üreticiler panelin enerji üretiminden verimliliğine montajda kullanılacak malzemelere kadar ARGE’sini yapar. Güneş panellerini satın alırken bu tarz firmaların malzemelerini satın almak ve araştırmak gerekir

3.Güneş Paneli Sıcaklık Kat Sayısı

Güneş panellerinin sıcaklık kat sayısı satın alırken dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan birisidir. Güneş panelleri güneşten almış olduğu ışığın bir kısmını enerjiye dönüştürürken bir kısmında ısıya dönüştürür. Bundan dolayı güneş panelleri ısınır. Güneş panelleri ısınmasıyla akım artar gerilim düşer. Gerilimdeki artış azalma güneş panellerini olumsuz yönde etkiler ver enerji verimliliği düşer.

4.Güneş Panellerinin Garanti Yılı

Bir ürünü satın alırken o ürünün garantisi süresi üreticinin ürettiği ürüne olan güvenini gösterir. Güneş panellerinde ise iki farklı garanti tipi vardır. Malzeme garantisi ve ürettiği performansın garantisi şeklindedir. Her iki Garanti süresi de güneş paneli için çok önemlidir. Sürelerinin ne kadar uzun olursa o kadar iyidir. Örneğin 25 yıl garanti süreli güneş panelini fiyat farkından dolayı vaz geçip 10 yıl garantisi olan bir paneli satın alıyorsanız kısa ve orta vadede sorunlar yaşayabilirsiniz.

5.Güneş Panelinin Gücü

Güneş panellerinin gücü konusunu tam anlamıyla anladığımızda güneş paneli sistemini satın almada karar vermemiz daha kolaylaşır. Güneş paneli gücü ve fiyatı orantılıdır. Güneş panelinin gücü arttıkça fiyatı da yükselecektir.

6.Güneş Paneli Hücre Tipi

Güneş panellerin de en yaygın hücre polikristal monokristal hücre tipleridir.   Bu iki hücre tipli güneş panelleri silikon plakalardan üretilir. Bu plakalar panellerin üzerine yerleştirilerek tamperli cam ile korumaya alınır. Ve çerçeve ile kaplanarak dikdörtgen şekline kavuşur.

Monokristal Hücre Ve Polikristal Hücre Arasındaki Fark Nedir?

Bu her iki tip hücreli paneller silikondan üretilse de silikon kompozisyonu farklıdır. Monokristal hücreler saf yekpare silikonlardan kesilerek elde edilir. Polikrsital ise parçalı silikon kristalleri bir araya getirilir ve kesilmesiyle oluşur. Yani birin de yekpare hücre yapısı vardır. Diğerinde ise çoklu hücre yapısı bulunmaktadır.

Güneş Panelleri Güç Çeşitleri

Güneş panellerinde farklı güç çeşidi vardır. Bunlar;

W (Waat) = Güç

  • 40 w
  • 60 w
  • 80 w
  • 100 w

Güçlere sahip güneş panelleri vardır. Güneş panellerinin gücü arttıkça fiyatları da artmaktadır. Bu güç çeşitler yaşam alanlarında kullanılan güçlerdir. Bir güneş panelinde güç ne kadar yüksek olursa verimliliği ve kullanabileceğiniz elektrikli malzeme sayısı da artar.


Sanayi Tipi Güneş Panel Setlerinin Güçleri

Sanayi ve ticari amaçlı kullanılan güneş paneli sistemlerinin güç oranı yaşam alanlarındakinden oldukça fazladır. Bu güç çeşitlerinin en yaygın olanları;

  • 300 watt
  • 600 watt
  • 1 kW
  • 2 kW
  • 3 kW
  • 5 kW

Olacak şekilde oluşmaktadır.